15.06.2024

Д-р Костадин Костадинов :

Това е Иван Георгиев, член на Възраждане в Добрич. Миналата година на 2 септември беше отвлечен от полицаите на протеста, напръскан с лютив спрей, за да не може да вижда и след това зверски пребит. Отвличането му го има снимано, но побоят не, защото беше пребит зад полицейския кордон. При побоя долната челюст, скулата и носът на Иван са счупени от полицейските садисти – натъртвам това, защото той е бил пребит от поне няколко човека, докато е лежал в безпомощно състояние на земята, без дори да може да вижда биячите си. Същият ден по искане на прокуратурата беше задържан за 72 часа, като му беше повдигнато и обвинение за… нападение над полицай!

В същия този ден бяха арестувани още 6 членове и 5 симпатизанти на Възраждане. Аз самият към края на деня бях полузаконно отвлечен и задържан за една вечер в Централния софийски затвор – за да ми покажат какво ме чака…

Пиша всичко това, защото година по-късно излязоха нови, ужасяващи кадри с побои над задържани протестиращи вечерта на същия 2 септември. Гледам коментарите на самонареклите се “партии на протеста” и се опитвам да си спомня кой от тях присъстваше в този ден на площада. Там беше Хаджигенчович, но зад полицейския кордон, където пребиваха хората. Там беше и Мая, но за да се снима с антуража си и след това изчезна някъде. Там имаше всякакви хора, но единствената организирана сила беше Възраждане. Точно поради тази причина основният полицейско-мутренски удар дойде върху нас. Само че нито тогава, нито сега, това беше отразено. Никой не потърси Иван за коментар или репортаж – той е от Възраждане. Никой не потърси и мен – и аз съм от Възраждане. Само Миролюба Бенатова поиска интервю, но в затвора ми бяха взели телефона и то пропадна.

1 година по-късно нищо ново. Иван още е обвиняем, въпреки че се освидетелства със средна телесна повреда и в продължение на месец се храни със сламка, без да може да продума и дума заради счупената челюст. Все още нямаме запис точно от неговия побой. Все още никой не го е потърсил за интервю. А в парламента самозвани “протестиращи” присвояват историята на други. Нищо ново. Но пък от друга страна, май не остана човек в държавата, който да не е дълбоко погнусен от действията на тези партии в Народното събрание. Те на практика доказаха, че няма никаква разлика между тях, ГЕРБ и ДПС например. Абсолютно едно и също нещо представляват. Така че нека отидем на нови избори. Нека! И нека тогава видим какво ще предпочетат разочарованите и излъгани за пореден път българи – истината на Възраждане или ментетата в парламента.

п.п. споделете тази снимка навсякъде, за да се види лицето на истината! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *